Отборът на Шахтьор Донецк победи Барселона с 1:0 в мач от Група

...
Отборът на Шахтьор Донецк победи Барселона с 1:0 в мач от Група
Коментари Харесай

Шахтьор Донецк изненада Барселона и продължава да мечтае в Шампионската лига

Отборът на Шахтьор Донецк победи Барселона с  1:0 в мач от Група " H " на Шампионска лига. Украинците поведоха след гол на Данило Сикан в 41-ата минута. Това бе и единственото попадение в срещата.

Така каталунците остават на върха с 9 точки, само че и мач повече от Порто, който е втори с 6 пункта. Същият е и активът на Шахтоьр, като отборът продължава да мечтае за прекосяване на груповата фаза.

Очаквано каталунците поеха контрола над топката още от старта на срещата. В 9-ата миунта Илкай Гюндоган опита изстрел от границата на наказателното поле, който обаче прелетя настрана от задачата.

Шест минути по-късно се откри не неприятна обстановка пред Матвиенко, който проби отляво и стреля. Ударът му обаче срещна коляното на Тер Стеген.

Две минути по-късно пък Рафиня си опитва шанса с изстрел от отдалеченост, който мина над напречната греда.

В 41-ата минута Судаков пусна необикновен диагонален пас. Отдясно пое Гочолеишвили, който прати положително центриране към Сикан. Нападателят надскочи бранител на Барселона и стреля с глава, а ударът му се оказа неспасяем за Тер Стеген.

Две минути след подновяването на играта добър късмет се откри пред Феран Торес. Той нахлу в наказателното поле на съперника, настройки си топката на десния крайник и стреля. Ударът му обаче не бе прецизен.

Малко по-късно Шахтьор се впусна в бърза контраофанзива, която приключи с удар на Матвиенко, само че от дребен ъгъл. Стражът на каталунците се оправи този път. В 57-ата минута сходно състояние се откри и пред Сикан, който остана очи в очи с Тер Стеген, само че не съумя да преодолее вратаря на Барселона.

В 67-ата минута Ламин Ямал, който влезе от пейката, бе покрай гола. Младежът съумя да стреля с глава след центриране на далечната греда. Изстрелът му обаче не затрудни Ризник, защото мина настрана от задачата.

Каталунците имаха съществени искания за дузпа поради игра с ръка в 82-ата минута. Ламин Ямал проби отдясно и опита центриране, което съгласно него се спря в ръката на неприятелски състезател. Главният арбитър обаче остави играта да продължи.

Пет минути по-късно 18-годишният Невертон бе изведен отляво, проби в наказателното и стреля. Хубавият му шут порази далечния ъгъл на вратата, само че насладата на Шахтьор бе къса, защото беше отсъдена засада. 

В продълженията Левандовски също опитва с глава, само че ударът му рикошира в тялото на бранител. Отново гостите желаеха дузпа, като обстановката бе тествана от ВАР, само че углавен удар нямаше. 

FT  1:0

1:0 Данило Сикан 41'

Съставите на двата тима:

Шахтьор Донецк: Ризник, Гочолеишвили, Бондар, Ракицкий, Матвиенко, Степаненко, Крискив, Судаков, Зубков, Невертон, Сикан

Старши треньор: Марино Пушич

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР